KAKO SE NE UDEBLJATI TOKOM ZIMSKIH DANA!?

Tokom ljeta svi smo u top formi, brinemo se za svaku sitnicu, šta jedemo, koliko jedemo, tu je naravno i redovno vježbanje, a kada dođe zima, nekako se svi ulijenimo i zapustimo. Tokom zime veći dio nas dobije pokoji kilogram više. Da vam ovaj period ne bi stvorio problem, preporučujemo vam nekoliko začina koji će vam pomoći da održite svoju liniju bez gladovanja i raznih dijeta.

Biber
Jedan od začina koji se nalazi u svakoj kuhinji može biti i saveznik protiv nakupljanja kilograma tokom nadolazećih praznika. Crni biber sadrži piperin, koji pomaže u sprječavanju nastanka novih ćelija masnoće, otkrilo je istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Agricultural and Food Chemistry, prenosi Net.hr.

Cimet
Cimet s druge strane pomaže da se mišići oporave nakon velikih napora. Žene koje su konzumirale kašikicu i pol cimeta svaki dan tokom šest sedmica, uspjele su smanjiti bol u mišićima nakon vježbi, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of Preventive Medicine.

Đumbir
Ne samo da će đumbir pomoći kad bolova u trbuhu, nego ćete se osjećate sitije i istopiti više kalorija. Pretili muškarci koji su uz doručak pili čaj od đumbira, jeli su manje tokom dana od ispitanika koji nisu pili čaj od đumbira.

Vanilija
I sam miris vanilije može vam pomoći da kontrolirate želju za slatkim. Pretili ispitanici koji su imali flaster s mirisom vanilije na zapešću mjesec dana, smanjili su unos slatkiša za pola, dok oni koji su imali flaster s mirisom limuna ili su bili bez flastera, nisu pokazali nikakve promjene u prehrani. Možete probati upaliti svijeće s mirisom vanilije ili nositi parfem s vanilijom, savjetuje healthyliving.msn.com.

(Namirnice.ba/Net.hr/HealthyLiving)

Related Post