Regenerisat će vaš korijen, poboljšati vlasište i spriječiti opadanje kose – Treba vam samo jedan sastojak

Ova maska regeneriše strukturu korijena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica.

Problem opadanja i slabog korijena kose nije rijetka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu rijetko kome pomažu. Ali, kao i za sve ostalo i za ovaj problem najbolje riješenje nudi – priroda!

Ruska ljekarka Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je recept za jednostavnu masku za jačanje korijena kose. Ova maska regeneriše strukturu korijena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica – šargarepa, ili mrkva!

Kao sjajan izvor vitamina beta karotena i vitamina A, mrkva daje ne samo dobar vid, već i utiče na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranljive materije koje mrkva sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože.

Pored toga, mrkva pomaže i u detoksikaciji cijelog organizma pa i temena – i stvaranju novih ćelija. Priprema je takođe vrlo jednostavna: Skroz sitno narendajte nekoliko sviježih mrkvi i utrljajte i korijen kose.

Ostavite da djeluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način. Na početku, masku nanosite uvijek prije pranja kose najmanje 5 puta za redom. Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi rendanu mrkvu jednom mjesečno, a prvi rezultati vidjet ćete već nakon nekoliko tretmana!

(prirodnamedicina.com/healthexpertgroup.com)

Related Post