Za samo 60 sekundi riješite mnoge zdravstvene probleme i poboljšajte rad organa

Uglvanom kada osjećamo neku bol, odmah idemo dokroru, a on nam propiše kojekakve lijekove, koji nam nažalost prouzrokuju više štete nego koristi.

Nakon što pročitate ovaj tekst oduševit ćete se ovom metodom, koja za samo 60 sekundi može riješiti mnoge zdravstvene probleme koje imate i poboljšati rad vaših organa.

Refleksologija trvri da je svaka tačka u našem tijelu povezana sa našim šakama.

Palac

Vaš palac je spojen sa plućima i srcem. ukoliko vam ponestaje daha i otežano dišete obuhvatite vaš palac i lagano ga protrljajte, a zatim povucite. Ova metoda će pomoći vašem srcu i normalizovati otkucaje.

Kažiprst

Spojen je sa želucem i debelim crijevom. Pritisnite vaš kažiprst i trljajte ga 60 sekundi, a zatim ga lagano povucite. Veoma brzo ćete se osjećati bolje i osjetit ćete olakšanje u vašem stomaku.

Srednji prst

Povezan je sa srce, krvnim i respiratornim sistemom, te tankim crijevom. Ispružite vaš srednji prsti i lagano ga trljajte kada ogd osjetite nesanicu, vrtoglavicu ili mučninu tokom nekaog putovanja.

Prstenjak

Ovaj prst ima velik uticaj na naše raspoloženje, stoga kada se osjećatee loše i imate utisak da padate u depresiju masirajte ga i uskoro ćete se osječati mnogo bolje i opuštenije.

Mali prst

Povezan je sa glavoboljom, bolovima u vratu i mišićima, te bubrezima. Ukoliko imate neke od navedenih problema masirajte mali prst i osjećat ćete se mnogo bolje.

Probajte i vi neku od ovih metoda i uvjerite se i sami u refleksologiju.

(likemag.com / lijekizprirode.com)

 

Related Post