NAJZDRAVIJE VOĆE NA PLANETI

Tropska biljka iz porodice arguma, koja je nekada davno bila zabranjeno voće, a danas se smatra najzdravijim voćem na svijetu. Grejp je voće koje nema masnoće niti kalorija, a čini velika čuda u našem organizmu. Jača naš imunitet, i pomaže nam u gubljenju kilograma. .

Zdravlje iz grejpa
Smatra se da je grejp nastao križanjem narandže i pomela. Grejp je jedna od najzdravijih namirnica upravo jer sadržava ogromne količine vitamina, minerala, a tom popisu nikad kraja. Grejp je prepun vitamina C i zato spada u skupinu antioksidansa koji sprječavaju starenje kože i pomažu sa suvišnim kilogramima. Pored mnogih pozitivnih utjecaja na naše tijelo i smanjivanja negativnih učinaka bolesti kao i estetike, grejp je visoko na ljestvici najcjenjenijeg nam voća.

Grejp za gubitak suvišnih kilograma
Provedeno je istraživanje i dokazano je: konzumacija grejpa ili pijenje njegova soka pomaže kod gubitka suvišnih kilograma. Potvrđeno je kako sami dodatak grejpa ili soka od grejpa u svakodnevnu prehranu i uz fizičku aktivnost, možeš gubiti kilograme brže i zdravije bez izgladnjivanja. Tokom 80-ih svi koji su htjeli smršati bili su na “grejp dijeti”. I tako je  grejp stekao svoju svjetsku slavu utjecajem na reguliranje tjelesne težine, smanjujući razinu inzulina u krvi, zbog visokog udjela vode i mali udio natrija, i naravno vlakna koja nam daju dulji osjećaj sitosti.

Grejp i kao prilog glavnom jelu
Grejp se najčešće konzumira ocijeđen u sok ili svježi u voćnim salatama. Ali, njegova primjena je puno raširenija od samo osvježavajućeg deserta. Sa raznolikim začinima možete ga dodati u zelene salate i time oduševiti svoje goste nesvakidašnjom kombinacijom, kojoj će sigurno pristajati sa svojim gorkastim okusom. Ni to nije sve. Od njega možete napraviti domaći džem, a zapečeni grejp koristiti kao prilog jelima.

(Namirnice.ba / mogujatosama.rs)

Related Post