Električne cigarete su smrt za nas i naša pluća

Iako, mislimo da bi električna cigareta trebala da bude mnogo zdravija, utvrđeno je kako zapravo jako šteti našim plućima i disajnim putevima. Ovo istraživanje je utvrdio Univerzitet Atena. Ove cigarete, uzrokuju velik otpor zraka unašim plućima, tako da krvožilni sistem dobiva jako malo kisika. Otpor koji se stvara, proizvodi trajna oštećenja na našim plućima.

E-cigareta ne sadrži duhan, za razliku od starih cigareta

– Iako su potrebna daljnja istraživanja, rezultati studije potvrdili su da e-cigarete uzrokuju odmah vidljiva oštećenja na plućima nakon korištenja – objasnila je profesorica Christina Gratziou, predsjednica Europskog odbora za kontrolu duhanskih proizvoda.

Nema dokaza da su elektroničke cigarete sigurnije od običnih, uprkos tome što marketinške kompanije govore. A najnovija istraživanja potvrdila su da su e-cigarete potencijalno opasne za zdravlje, dodala je. E-cigarete koja isparavaju nikotinsku tekućinu, a ne sadrže duhan, velik broj ljudi koristi kako bi se riješili ovisnosti, ali stručnjaci tvrde da neke marke elektroničkih cigareta sadrže visoke doze nikotina, koji se povezuje s rakom.

(24sata.hr / mirror.co.uk)

Related Post