IZLIJEČITE PARADENTOZU I SPASITE VAŠE ZUBE POMOĆU SAMO JEDNOG SASTOJKA KOJEG SVI IMAMO

Paradentoza je bolest, koja nažalost oštećuje naše zubno tkivo, te svu ostalu strukturu koja drži naše zube. Upala mesa oko zuba, naziva se gingvitis, što je inače raniji stadiji ovog jako neugodnog oboljenja, u kojem je samo oštećen jedan dio tkiva.

U ovom stadiju, oboljeli ima šansu da izliječi ovu bolest zubnog mesa u potpunosti. No, ako se ne počne na vrijeme liječiti, ulazi u naredni stadij, poznatiji kao periodontitis. Ovaj stadiji je već u velikom napretku, te dolazi do ozbiljnog oštećenja strukure koja drži naše zube, te može doći do gubitka jednog ili više zuba, ovisno o tome da li je liječenje počelo i da li je intenzivno.

Prenosimo vam način na koji je jedan čovjek iz Njemačke riješio ovaj problem na psove prirodan način.

Naime, on je imao ozbiljnih problema sa paradentozom, ali je na kraju izliječio. Svaki dan je 6 mjeseci pio sok od limuna sa malo vode, a dnevna količina limuna koju je koristio, iznosila je 3-4 svaki dan.

Kao što vidite, lijek je veoma jednostavan i jeftin, i što je najbitnije svima nama jako dostupan.

Kada pijete ovaj sok, nema potrebe da ga zadržavate u ustima, samo ga progutajte. Ovaj napitak vaše će tijelo učiniti izuzetno alkalnim, jer je limun jako kiseo. Zbog povećane alkalne kiseline koja je pristuna u limunovom soku, a bakterija odgovorna za paradentozu nestaje, jer joj ova kiselina smeta.

Tokom ovog tretmana osjetit ćete kako se vidno mjenja vaše zubno meso, te postaje svjetlije i čvršće.

Izvor: aura.ba / zdravljeipriroda.com

Related Post