Ova hrana će vam popraviti raspoloženje

Kao što od fast fooda i pojednih gazirnaih pića jako se loše i veoma lijeno osjećamo, tako postoji hrana, koja će nam popraviti raspoloženje. Nutricionisti tvrde i kunu se da će vam baš ova hrana popraviti raspoloženje. Stoga za ljepši osmijeh i bolje raspoloženje, svakodnevno konzumirajte ove namirnice, i budite puni energije i odličnog rasploženja, kakvo i zaslužujete.

Tamna čokolada
Ne samo da je ukusna, tamna čokolada (ona bogata kakakom) bogata je magnezijumom, mineralom koji smiruje mišiće i smanjuje napetost. Također sadrži triptofan, aminokiselinu koja pomaže u uklanjaju simptoma depresije. Ako vam se još čita o čokoladi, pročitajte ovaj zanimljiv tekst.

Losos i sardine
Losos i sardine su, kao što već sigurno znate, bogate Omega 3 masnim kiselinama koje popravljaju raspoloženje. Plus, popravljaju memoriju i pomažu da ostanemo fokusirani. Ove dvije vrste ribe ujedno su i top izvori Omega 3 masnih kiselina,ovdje pogledajte i ostale.

Špinat
Ovo zdrava zelena namirnica bogata je folnom kiselinom, B vitaminom koji dokazano popravlja raspoloženje. To je takođe antioksidant koji štiti naše moždane ćelije od slobodnih radikala koji upravo žele pokvariti naše rapoloženje. Primjetićete da je Popaj često dobrog raspoloženja …

Piletina
Bijelo meso piletine sadrži B12 vitamine, vitamine koji također pomaži u smirivanju tijela.

Jogurt
Jogurt je jako, jako zdrav za nas; probiotici u njemu popravljaju raspoloženje i imunološki sistem uopšte. Kad smo kod toga, saznajte 10 načina kako jogurt vašem tijelu čini dobro.

Zeleni čaj
Pun je antioksidanata, najviše teanina koji nas smiruje i, pogodite – popravlja raspoloženje. Još jedna na velikoj listi dobrobiti zelenog čaja. Čitajte dalje o odličnim prednostima (pravih) čajeva ovdje.

Borovnice
Borovnice su zaista super: popravljaju raspoloženje, osvježavaju tijelo, usporavaju, vjerujte, i proces starenja. Zašto su smatrane jednom od najzdravijih namirnica na svijetu čitajte ovdje.

(Namirnice.ba)

Related Post