RIJEŠITE SINUSNU UPALU ZA 20 SEKUNDI

Tokom hladnijih dana, veći dio osoba ima problema sa sinusitisom, odnosno infekcijom sinusa. Problem zbog kojeg imamo palu sinusa je zapravo jer umjesto zraka u nosu, imamo nos ispunjen tečnošću i rznim klicama i bakterijama.

Simptomi sinusa su slijedeći: groznica, los zadah, glaobolja, umor, kašalj, gušenje, gubitak osjećaja mirisa, te konstantno pun nos…

Glavni sastojak za rješavanje ovog problema, zapravo je jabučni ocat, koji je iznimno bgatim, vlaknima, vitaminima, antioksidantima, kao i raznim mineralima. Jabukoo sirće, osim što će vam pomoći izliječiti sinuse, pojačat će vaš imunološki sistem, te ojačati kompletan organizam.

Sastojci:

1 cijeđeni limun

1/4 šoljice jabukovog sirćeta

1 kašika crvene paprike

1 kašika prirodnog meda

pola šolje obične vode

Način pripreme:

Prokuhajte vodu, te prelijte u šolju, zatim dodajte jabukovo sirće, te lagano izmiješajte. Nakon miješanja, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, i bude spremno za piće, dodajte med i biber, azatim ponovno izmiješajte. Nakon ovog dijela, u smjesu dodajte i cijeđeni limunov sok, te opet miješajte, kako bi ste dobili ravnomjernu smjesu.

Način na koji uzimate ovja lijek je sljedeći: Ujutro na prazan želudac, te uveče prije spavanja, popijte ovu smjesu, i vaši problemi sa sinusima su prošlost.

 

(narodnilijekovi.com/zdravljeipriroda.com/kakolijeciti.com)

Related Post