RIJEŠITE PROBLEM NEPLODNOSTI POTPUNO PRIRODNO

Kada je u pitanju neplodnost, sve smo spremni učiniti, kako bi smo i mi dobili malu bebicu. Spremni smo se podvrgavati raznim tretmanima, pa ako treba, odlučujemo se i na kojekakve operacije, samo da bi smo riješili problem neplodnosti, i imali svoju malu bebicu.

Ukoliko imate gore navedeni problem, nemojte paničiti, jer postoji biljka koja je u mnogim slučajevima pokazala se kao jako djelotvorna u liječenju neplodnosti. Vjerovatno ste čuli za ovu biljku, u narodu je poznatija kao “MACINA TRAVA” ili “OČAJNICA”, Marubbium vulgare. Vjekovima se već koristi za poboljšanje reproduktivnog sistema kod žene. Ova biljka uspostavlja u vašem otganizmu hormonsku ravnotežu, te dolazi do začetka, odnosno željene trudnoće.

Za pomoć u liječenju neplodnosti, donosimo vam dvije metode:

  1. U posudu stavite jednu kafenu kašikicu osušene biljke (macina trava), a zatim uzmite dva decilitra, vrele prokuhale vode, i prelijte preko biljke. Kada ste prelili, poklopite, i ostavite pet minuta da odstoji. Nakon što je odstojalo, procijedite čaj i pijte ga više puta dnevno. Čaj trebate koristiti tri mjeseca bez prestanka, osim kada imate menstruaciju, u tom periodu napravite pauzu, pa ponovo nastavite. Kada dođe do začeća i željene trudnoće, prestanite konzumirati čaj. Čaj možete zasladiti, jer je malo gorkog okusa, ali vam preporučujemo da ipak ne sladite, jer je bez šećera mnogo djelotvorniji.
  2. U 2.5dcl hladne vode, dodaje supenu kašikicu macine trave, a zatim stavite da prokuha. Nakon što je prokuhala, ostavite sat vremena da odstoji, a zatim ocijedite čaj. Tokom dana, čaj pijte 3-4 puta. Čaj trebate piti redovno, bez preskakanja oko mjesec dana. Rezultate ćete vidjeti tek za 3 mjeseca. Nakon tri mjeseca, trebate napraviti pauzu, utrajanju od mjesec dana, jer se nekim osobama može povećati krvni pritisak, usljed prevelike količine unšenja ovog čaja.

Macina trava, može da riješi problem neplodnosti, osim ako je u pitanju neka vrsta oboljenja. Ona normalizuje hormone, i normalizuje lučenje polnih hormona, tako da dolazi do stabilizacije reproduktivnih organa.

Ova biljka, reguliše i redovne menstrualne cikluse, kao i zdravlje jajnika, što pomaže pri lakšem začeću. pomoći će vam u liječenju svih ženskih tegoba, poput, grčeva mišia materice, bakterijske upale, infekcije, a naravno i jako dobro djeluje na psihu žene, i djeluje opuštajuće.

Preporučujemo da je koristite, baš kao što smo gore i naveli, u obliku čaja, i naravno da trebate uložiti dosta truda, kako bi ste do kraja završili terapiju. Želimo vam puno uspjeha, i nadamo se da ćete uskoro dobiti malu bebicu… :))

(prirodaizdravlje.com / devetmeseci.net / Photo – dinarasdavis.blog.com / telegraf.rs)

 

Related Post