Ove biljke će pušačima u potpunosti očistiti pluća

U slučaju da ste aktivan pušač, ili ste nekada pušili pa prestali, ove tri biljke će učiniti čudo za vaša pluća, i očistiti ih u potpunosti od toksina koji prouzrokovale cigarete.

Luk

Luk, kao i bijeli luk, odnosno češnjak, ima dobro poznata antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih oboljenja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Kurkuma
Kurkuma ili indijski šafran izuzetno je bogat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Također, posjeduje  antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva, tako da vam toplo preporučujemo da ovu namirnicu uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu

Recept za čudesni napitak, koji će očistiti vaša pluća, a potrebno vam je:

– 400 grama luka
– 1 litra vode
– 400 grama šećera (no, ukoliko želite malo zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
– 2 kašike kurkuma
– korijen đumbira veličine palca

Priprema:

1. U vodu dodajte šećer, zatim stavite na vatru i pustite da provrije.

2. Glavice luka narežite na četvrtine, ,zatim raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u prethodno zašećerenu vodu. Kada mješavina ponovno provrije dodajte kurkumu i smanjite vatru na laganu temperaturu.

3. Ova mješavina treba da se kuha sve dok se količina vode ne smanji za polovinu. Kada ste završili, sok procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite u frižider i tamo držite cijelo vrijeme.

4. Uzmite dvije kašike ovog napitka ujutro na prazan stomak, i navečer dva sata poslije obroka.

Izvor: avaz.ba / Foto – idealistrevolution.org / INFOZVORIK.COM

Related Post